Festival: Granje

Festival: Granje (eng. Fresh Wood Scultpures) nastao je kao ideja križevačkog akademskog kipara Igora Brkića kao jedinstven način izrade skulptura u Hrvatskoj, u suradnji sa udrugom K.V.A.R.K. i Skaville Festivalom s ciljem širenja kulturne i turističke ponude grada Križevaca. Festival prezentira ručne radove rađene od granja koji će kasnije služiti u svrhu stvaranja prvog mobilnog zološkog vrta od granja koji će ukrašavati gradske parkove i time pridavati dodatnu atrakciju u okoliš.

Drveni-bikonja[1]

Ove godine festival granja se organizira po drugi puta i osim deset umjetnika koji će raditi na izradi skulptura od granja u izradi će biti i uključeni korisnici kampa i posjetitelji glazbenog festivala Skaville u sklopu kojeg će se održati ovogodišnji Festival granja.

Ploščičko mašinanje

O festivalu

Festival prezentira ručne radove rađene od granja koji će kasnije služiti u svrhu stvaranja prvog mobilnog zološkog vrta od granja koji će ukrašavati gradske parkove i time pridavati dodatnu atrakciju u okoliš.

Facebook

Što je Festival granja?

Freshwood Festival, odnosno Festival (svježeg drva), granja, odražava jedinstven način izrade skulptura u Hrvatskoj, a prezentira ručne radove od granja, koji će kasnije služiti u svrhu stvaranja prvog mobilnog zoološkog vrta od granja!